Туча у скопском затвору, претње и откази

Директор скопског затвора поднео је оставку после туче у којој су учествовала двојица бивших министара и некадашњи припадници "Кумановске групе". Серија пропуста затворског особља. После инцидента уследиле претње Мухамеда Краснићија, познатог по ратном надимку "Командант Малишева".

Директор скопског затвора "Шуто Оризари", Ђоко Котевски поднео је, на захтев премијера Зорана Заева, оставку, свега дан пошто су се у тој институцији потукла двојица бивших македонских министара и некадашњи припадници "Кумановске групе", осуђени због сукоба са полицијом у којем је 2015. године погинуло осам полицајаца и 14 припадника те групе.

Котевски, који је рекао да је током инцидента у више наврата било недоследности и неправилности, ће оставку поднети у понедељак, пошто буде завршена истрага, јављају скопски медији.

Двојица припадника "Кумановске групе", Есат Кафеџоли и Љирим Краснићи напали су Милета Јанакијевског и Спиру Ристовског у затвору "Шуто Оризари", после наводних увреда које им је упутио један од министаара. Јанакијевски је после туче накратко пребачен у болницу.

Ристовски и Јанакијевски ће, ускоро, бити пребачени у други затвор.

Јанакијевски је, у међувремену, почео и штрајк глађу. 

Кафеџолија и Краснићија је подржао Мухамед Краснићи, или "Командант Малишева", ветеран сукоба на Косову и у Македонији, који је на Фејсбуку упозорио да ће "тако проћи сви политичари, који су им поставили замку".

"Љирим Краснићи је избоксовао Спиру Ристовског. Браво. Есат Кафеџоли је избоксовао Милета Јанакијевског. Браво. Осветлали сте ми образ", написао је Мухамед Краснићи на Фејсбуку. Недуго затим, овај пост је избрисан са његовог налога.

Мухамед Краснићи, или "Командант Малишева", ветеран је сукоба на Косову и у Македонији. Његов брат Албан је високи функционер Покрета "Самоопредељење" Аљбина Куртија.

Током сукоба са полицијом у Куманову, почетком маја 2015. године, помињан је као човек који је од лидера Демократске уније за интеграције и некадашњег лидера Ослободилачке националне армије тражио да прекине полицијску акцију у том граду.

Краснићи је у августу 2015. године покушао самоубиство, тако што је попио сумпорну киселину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи