Груевски: Наставља се политички прогон неистомишљеника

Бивши македонски премијер Никола Груевски, поводом оптужнице које је тужилаштво у Скопљу подигло против њега као организатора нереда у Собрању 27. априла 2017. године, на свом "Фејсбук" налогу написао је да се наставља политички прогон против њега и против већине из редова ВМРО-ДПМНЕ.

"Мало су им оптужбе и политички наручени затвор због неосноване тврдње да сам утицао на поступак набавке блиндираног аутомобила", написао је Груевски.

Истакао је да су актуелним властима у Македонији мало све оптужбе за које га терете, попут убрзања изградње аутопута Кичево-Охрид, наручивања батина, злоупотребе службеног положаја, због финансирања странке, те су одлучили поново да га оптуже за "непостојећи тероризам".

"За све ове лажне оптужбе за које још нема пресуде, наручиоци мог прогона већ су захтевали да ми суд одреди максималну затворску казну", додаје Груевски.

Сматра да је очито да актуелна власт, називајући је неспособном, недемократском и марионетском, нема други начин како да сакрије "своје неспособности и своје кораке које су штетне за државне и националне интересе, па мора постојано да креира неправедне оптужбе, суђења и затварања за политичке неистомишљенике".

"По ко зна који пут ћу поновити. Нити сам организовао, нити дао сагласност неко да организује насилни упад у Собрању и физички обрачун са посланицима", нагласио је Груевски.

"Напротив, први сам затражио да се ситуација смири путем друштвених мрежа, јер сам тај и претходни дан био на путу у Бечу", написао је бивши македонски премијер.

Позвао је Основно јавно тужилаштво у Скопљу да, како је рекао, јавно објаве доказе против њега, та да се виде материјалне или било које доказе, па макар и оне лажне.

"Волео бих да видим доказе за нешто што не само да нисам учинио, него посматрајући како власт иритира народ, плашио сам се да неко други у таквим околностима не учини такво нешто, а сву кривицу и негативне последице да буду приписане ВМРО и њеним члановима и функционерима", истакао је Груевски.

Груевски је позвао Основно јавно тужилаштво у Скопљу да јавно презентује све наводне доказе против њега пред целим народом и целом јавношћу, јер како он истиче, то су докази за нешто што није учињено.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво