Албанија, више од 1.000 полицајаца за митинг опозиције

Албанска полиција распоредиће је више од 1.000 полицајаца у центар Тирану уочи протеста опозиције, чији су поланици вратили скупштинске мандате, јављају албански медији. После нереда протеклог викенда, западни амбасадори позивају на уздржавање од насиља.

Између 1.000 и 1.200 полицајаца биће распоређено око зграда парламента и владе у центру Тиране како би се спречило насиље током најављеног великог протеста опозиције, најављеног за четвртак пре подне, јављају албански медији.

Полиција, која је током покушаја упада опозиционара у канцеларију премијера Едија Раме прошле седмице, позвала је присталице опозиције да се уздрже од насиља, што су током послеподнева учинили и председник Иљир Мета, као и амбасадори неколико западних држава.

Демократе су напуштање парламента образложиле лошим стањем демократије и владавине права у Албанији, наводном мрађом гласова, корупционашким аферама званичника владе Едија Раме и обесмишљавањем парламента као демократског форума.

Митинг у центру Тиране одржаће се свега дан пошто су посланици опозиције, предвођене демократама Љујзима Баше, вратили мандате и самим тим почели бојкот парламента.

Опозиција има 44 од укупно 140 посланичких места у парламенту, па самим тим не представља озбиљну претњу влади Едија Раме, коју подржава 78 посланика.

Посланици опозиције су у неколико наврата напуштали парламент, али се и враћали у посланичке клупе после убеђивања западних дипломата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво