Расветљен покушај убиства новинарке Вијести Оливере Лакић

Црногорска полиција саопштила је да је расветлила убиство власника дискотеке "Бигл" Миодрага Крушчића и рањавање новинарке "Вијести" Оливере Лакић.

Помоћник директора Управе полиције Енис Баковић је рекао да је полиција дошла до доказа да је Ф. Б. (1990) из Подгорице организовао криминалну групу из које је ухапшено до сада девет припадника "који су имали за циљ вршење тешких кривичних дела против живота и тела".

Према сазнањима Вијести полиција сумњичи Филипа Бешовића да је организовао криминалну групу чији су припадници Марио Милошевић (1981), Горан Ракочевић (1985), Дејан Вукашиновић (1983), Лука Булатовић (1997), Мијаило Стојановић (1985), Филип Кнежевић (1989), Маринко Рајковић (1991) и Сања Божовић (1981).

Баковић каже да су управо они осумњичени за покушај убиства Лакићеве и убиство Миодрага Крушчића у Подгорици 21. маја 2018. године.

Према полицији чланови криминалне групе су пратили Оливеру Лакић, а затим је ранили испред зграде у којој станује.

Баковић је рекао да проверавају информације да је та криминална група починила више кривичних дела на подручју Црне Горе и региона.

Начелник Центра безбедности Подгорица Милован Павићевић је навео да је Ф. Б. са појединим члановима своје групе, 8. маја прошле године пратио Лакићеву од тренутка када је изашла из редакције Вијести, до њеног стана у Булевару Светог Петра Цетињског.

"Том приликом је сачекао да изађе из возила и крене према улазу зграде, како би јој пришао и на подмукао начин из пиштоља непознате марке нанео тешку телесну повреду у пределу десне ноге", рекао је Павићевић.

Додао да је утврђено да је ова криминална група на више локација у Подгорици изнајмљивања станове, у циљу припремања извршења тешких кривичних дела, складиштења и чувања предмета и средстава која су им била неопходна за криминално деловање и извршавање кривичних дела.

Поповић је рекао да је полиција на више локација у Подгорици и Цетињу, пронашла већу количину оружја и муниције, експлозива и експлозивних направа, ручних бомби и граната, тактичке, комуникационе као и опреме за прерушавање, специјални алата за отварање возила и станова.

Лакићева је рањена 8. маја 2018. године увече испред зграде у којој живи, на булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици.

Лакићеву је, на истом месту на ком је претучена пре шест година, сачекао мушкарац који јој је пуцао у ногу. Зрно од метка и чаура нису нађени током увиђаја на лицу места, који је рађен у ноћи када је Лакићева упуцана и током наредног јутра.

Баковић је раније је саопштио да су им у истрази помагао амерички Федерални истражни биро (ФБИ), којем су послали све списе истраге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара