Премијер Словеније: Тајанијево извињење ми делује неискрено

Словеначки премијер Марјан Шарец поручио је да би изјава председника Европског парламента Антонија Тајанија прошле недеље приликом обележавања Дана сећања у Базовици могла да буде схваћена у смислу територијалних претензија.

Марјан Шарец наводи да осећа да Тајанијево извињење није било искрено и да би било правично да се Антонио Тајани због те изјаве повуче са функције, али премијер Словеније сумња да ће се то десити, преноси СТА.

Он је гостујући синоћ на словеначкој државној телевизији говорио и о одлуци његове странке Листа Марјана Шареца да на изборе за Европски парламент у мају изађе самостално.

Одговорио је и на критике везане за одлуку словеначких власти да вођу венецуеланске опозиције и председавајућег Националне скупштине Хуана Гваида признају као привременог председника Венецуеле.

Словеначки премијер је изнео тврдњу да је ситуација у том случају била сложена пошто је, према његовим речима, Љубљана две године узалуд чекала да "режим (председника Венецуеле) Николаса Мадура дозволи Словенији да има амбасадора у Каракасу на нерезиденцијалној основи, из амбасаде у Бразилу.

"Словенија је чекала две године, није добила дозволу и онда повукла захтев", рекао је Шарец.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво