Заеву и Ципрасу додељена награда "Евалд фон Клајст"

Премијерима Северне Македоније и Грчке, Зорану Заеву и Алексису Ципрасу, на свечаној вечери у оквиру Минхенске безбедносне конференције уручена је главна награда тог скупа – "Евалд фон Клајст".

Награда је додељена као признање за потписивање Преспанског споразума којим се званично Скопље обавезало да промени име државе у Северна Македонија, а Атина да неће блокирати северномакедонски пут ка НАТО-у и ЕУ.

Претходно је била одржана заједничка дискусија о Северној Македонији и Грчкој на којој су као главни панелисти учествовали премијери Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Домаћин свечане вечере био је премијер Баварске Флоријан Херман.

Председавајући Минхенској конференцији о безбедности, немачки дипломата Волфганг Ишингер, на свом Твитер налогу је поводом додељивања награде Заеву и Ципрасу написао да је разрешење спора око имена пример који показује да су решиви чак и они проблеми који изгледају нерешиви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи