Китаровић: Важна сарадња са Србијом

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић наводи да сматра важном сарадњу са Србијом при чему је посебно важно, како је навела, расветлити судбину несталих.

Колинда Грабар Китаровић је навела да да је као и до сада одлучна да подржи Хрвате у БиХ у њиховом настојању да остваре сва своја права која им припадају као конститутивном народу.

Китаровићева је истакла да важним сматра и решавање проблема са Словенијом.

Хрватска председница сматра да је спољна политика коју је промовисала од почетка снажно усредсређена на што боље позиционирање Хрватске у ЕУ и НАТО.

Посебно је истакла иницијативу три мора, за коју је рекла да је више него успешна.

"Имала сам један циљ – да се глас Хрватске чује, препознаје и уважава", рекла је Китаровићева на конференцији за медије поводом четврте годишњице од полагања заклетве као председнице, преноси регионална тв Н1.

"Добро је бити чланица НАТО савеза, али за своју сигурност смо одговорни ми сами. Издвајања за одбрану нису трошак. Хрватска се не брани само на својим границама, већ се Хрватска брани и на другом крају. Наша је дужност да Хрватску заштитимо", поручила је хрватска председница.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи