Спречен напад Исламске државе у Северној Македонији

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније спровело је рацију како би спречило напад Исламске државе у тој земљи. САД указују на појачан ризик од терористичких напада у балканској држави.

Македонска полиција ја акцију спровела након што је разменила оперативне информације са "партнерском земљом" о плановима екстремиста за терористички напад.

"У циљу ометања терористичког напада и остваривања превентивне функције, Министарство унутрашњих послова израдило је план мера и активности, обезбеђујући адекватне налоге за њихово спровођење. Након примљених налога на више локација на територији земље извршена су претраживања, одузимањем предмета и уређаја повезаних с могућим нападом. Министарство унутрашњих послова наставља са спровођењем акција, мера и активности на обезбеђивању грађана", наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Северне Македоније.

Америчка амбасада у Скопљу објавила је данас да постоји појачани ризик од терористичких напада у Северној Македонији.

"Терористичке организације и појединци, инспирисани ектремистичком идеологијом, намеравају да нападају цивиле, укључујући држављане САД који путују у иностранство. Терористи све више користе несофистициране методе како би напали људе на јавним местима, укључујући пиштоље, возила и оштре предмете", наводи се у упозорењу на сајту америчке амбасаде.

Позивају држављане САД на посебну опрезност када се налазе на аеродромима, у тржним центрима, хотелима, клубовима и ресторанима, црквеним објектима, школама, парковима,...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се