Спречен напад Исламске државе у Северној Македонији

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније спровело је рацију како би спречило напад Исламске државе у тој земљи. САД указују на појачан ризик од терористичких напада у балканској држави.

Македонска полиција ја акцију спровела након што је разменила оперативне информације са "партнерском земљом" о плановима екстремиста за терористички напад.

"У циљу ометања терористичког напада и остваривања превентивне функције, Министарство унутрашњих послова израдило је план мера и активности, обезбеђујући адекватне налоге за њихово спровођење. Након примљених налога на више локација на територији земље извршена су претраживања, одузимањем предмета и уређаја повезаних с могућим нападом. Министарство унутрашњих послова наставља са спровођењем акција, мера и активности на обезбеђивању грађана", наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Северне Македоније.

Америчка амбасада у Скопљу објавила је данас да постоји појачани ризик од терористичких напада у Северној Македонији.

"Терористичке организације и појединци, инспирисани ектремистичком идеологијом, намеравају да нападају цивиле, укључујући држављане САД који путују у иностранство. Терористи све више користе несофистициране методе како би напали људе на јавним местима, укључујући пиштоље, возила и оштре предмете", наводи се у упозорењу на сајту америчке амбасаде.

Позивају држављане САД на посебну опрезност када се налазе на аеродромима, у тржним центрима, хотелима, клубовима и ресторанима, црквеним објектима, школама, парковима,...

број коментара 4 пошаљи коментар
(субота, 16. феб 2019, 00:08)
Ненад [нерегистровани]

Србин из Македоније

Има борци који су се борили у Исламској држави и су са ових простора а ратују у Сирији.. од Македоније највише таквих бораца...Има и који су симпатизери , и пратиоци тог ИСИС-а .И немој да филозофираш јер се види да си сам себе дао аутогол...Пта се ти разумеп око референдума..
Србин из Македоније

(петак, 15. феб 2019, 23:08)
anonymous [нерегистровани]

A,zasto bi teroristi ISIL-a napadali u S.Makedoniju?

Nema nikakvog rezona da ISIL-ovci napadju S.Makedniju jer se ta drzava nicim nije zamjerila islamskim teroristima.Prije ce biti da su ova upozorenja upucena gradjanima S.Makedonije koji su bili protiv ulaska u NATO i promjene imena sto je i referendum pokazao.

(петак, 15. феб 2019, 21:24)
anonymous [нерегистровани]

јао

Јао страшно! Претња од тероризма, брзо се учланите у НАТО да вас брани!

(петак, 15. феб 2019, 21:09)
Skopljanac [нерегистровани]

Dobili smo NATO, dobili smo Islamiste

Dok nije bio NATO nismo bili interesantni za Islamiste. A sad smo ga nadrljali...Tamo gde ISIS bije bitku sa Amerikom - plaća nedužna raja.
Lepo kaže narod - ko traži rogove, izgubi i uši.