Драгичевић опозицији: Станите на чело колоне

Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића Давида, обратио се јавности позивајући опозицију из Народне скупштине Републике Српске да стане уз народ и заштити га, како каже, од самовоље власти која свакодневно забрањује кретање.

Давор Драгичевић, за којим је расписана потерница након протеста крајем прошле године у Бањалуци, поновио је да Тужилаштво РС не ради на решавању убиства његовог сина, као и да је скупштина приватна фирма Милорада Додика, Драгана Лукача и осталих, а не народна институција, преноси Кликс.

"Видели сте материјале, чули сте инспектора Милоша Бандића. Можете ли замислити шта је моје дете проживљавало десет дана и десет ноћи у њиховим канџама, до тих институција? Сви из опозиције који су били на тргу прекршили су сва обећања", рекао је Драгичевић додајући да ниједан частан и поштен човек не може урадити ништа у НСРС-у и да не треба ниједног момента да седи у клупама.

Драгичевић је изразио огорченост због забране шетње улицама града групи "Слободни грађани Бање Луке" и позвао опозицију да стане на чело, у средину и на крај колоне сутра, иако је скуп забрањен, и покажу да су спремни да бране, како је рекао, својим животима народ који им је дао глас и поверење.

"Седећи у скупштинама дајете им легитимитет, водећи децу у школу дајете им легитимитет, радећи у њиховим фирмама дајете им легитимитет. Опозицијо, дајете им легитимитет да и даље убијају", навео је Драгичевић.

Рекао је и да ће се вратити, али не да би ишао у затвор и да би га убили, већ ће то учинити на свој начин.

"Неће ме живог ухватити. Борићу се за истину и правду до краја живота", истакао је.

Грађанима је рекао да се морају пробудити, те се захвалио свима који су и даље уз њега.

Породици Мемић поручио је да је мислима уз њих на најтежи дан када се навршавају три године од страдања њиховог сина Џенана.

Драгичевић се први пут обратио медијима прошле недеље након што је крајем прошле године нестао из Бањалуке.

Скупови "Правда за Давида" трајали су свако вече од 26. марта до 30. децембра прошле године, када је полиција забранила сва даља окупљања чланова ове групе грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво