Отворена Српска кућа у Подгорици

На држани празник земље матице у Подгорици је свечано отворен Српски информативно-културни центар "Свети Сава" у оквиру Српске куће, поклона Републике Србије српском народу у Црној Гори.

Председник Српског националног савјета Момчило Вуксановић рекао је на свечаности да је Република Србија учинила да се Српски информативно-културни центар "Свети Сава " усели у тај простор.

"Немањићи су се поново вратили на обалу Мораче. Очекујем подршку, вербалну и сваку другу од матичне државе", истакао је Вукасановић.

Отварањује присуствовао и специјални изасланик председника Србије, Никола Селаковић.

"Нека ово буде место вашег и нашег сабирања и окупљања. Услови за рад радија и телевизије су такви да би вам 90 одсто медија у Србији на томе позавидело. Србија гарантује права свим националним заједницама и ништа мање не тражи за наш народ ма где он живео", истакао је Селаковић.

У оквиру Српске куће, односно, Српског информативно-културног центра "Свети Сава " радиће: Српска телевизија, Српски радио, часопис Српске новине, Српске електронске новине и Српска књижевна задруга из Црне Горе.

Оснивање Српске куће договорено је пре две године у Београду на сасатанку тадашњег премијера Србије, Александра Вучића и Андрије Мандића, једног од лидера Демократског фронта.

"Овакав потез Србије је за мене, али и за цео српски народ у Црној Гори, знак да нисмо препуштени сами себи и да матица брине о нама", рекао је тада Мандић.

Свечаност обележавања Сретења у Подгорици завршава се вечерас пријемом у организацији Амбасаде Републике Србије у Црној Гори.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво