Вашингтон, кампања Албанца пореклом из Црне Горе против Ђукановића

Група Абанаца пореклом из Црне Горе која живи у Детроиту организвала је у Вашингтону кампању против председника Мила Ђукановића.

Камион са натписом "Упознајте црногорског председника - Човека 2015. године организованог криминала" био је паркиран у близини Беле куће, Конгреса, Стејт Департмента, црногорске и амбасаде ЕУ у Вашингтону, наводе подгоричке Вијести, позивајући се на портал malesija.org.

Како је пренео портал, на камиону је стајала и порука "Зауставите дискриминацију Албанаца у Црној Гори".

Један од организатора протеста Симон Сиништај рекао је да је тиме хтeо да укаже на чињеницу да западне државе толеришу Ђукановићеву политику "иако су свесне да Црна Гора није демократска држава".

"Званична Црна Гора наставља незапамћену пропаганду представљајући своју државу као демократску у очима западних земаља. Наш циљ да још једном пошаљемо јасну поруку у центру светске демократије и да их упозоримо ко води Црну Гору већ 30 година", додао је Сиништај.

Подсетио да је Међународна Мрежа за извештавање о организованом криминалу и корпуцији (OCCRP) прогласила Ђукановића за личност која је највише допринела промовисању криминала, корупције и неграђанског друштва у 2015. години.

Ђукановић је тада освојио прво место на гласању у којем је учествовало више од 50 новинара OCCRP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво