Нови графити мржње и насиља у Сплиту

На зиду вртића у сплитском насељу Мертојак исписани су увредљиви графити, преноси портал "Индекс". Поруке које позивају на насиље и међуетничку нетрпељивост јуче су "красили" зид једне сплитске основне школе.

Осим усташког "У" на зиду вртића је написана и порука против полицајаца, објавила је Далмација данас.

"Смрт пандурима", пише црним спрејoм на улазу у вртић. Испод тога пише "ACAB", што је акроним енглеског израза "All Cops Are Bastards", што би у слободном преводу значило "Сви пандури су копилад".

У само неколико дана у Сплиту се догодило неколико националистичких испада.

Прво су у суботу на сплитској риви нападнути ватерполисти Црвене звезде. Њих је напала група наоружаних хулигана.

Двојица играча Звезде су побегла, а трећи се спасио скоком у море.

Двојици 25-годишњака одрђен је једномесечни притвор. Терете се да су у суботу поподне на Риви прво вербално, а онда и физички напали тројицу ватерполиста Црвене звезде и једног од њих лакше поврeдили.

Трећи ухапшени 23-годишњак пуштен да се брани са слободе.

Јуче су на зидовима Основне школе Скалице непознати извршитељи црним спрејoм исписали фашистичке графите. Осим усташког "У" и свастике, написано је "Мрзин школу и Србе", а исказана је и мржња према полицији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво