БиХ, расписана награда за информације о убици полицајца

Влада Кантона Сарајево расписала је награду од 50.000 конвертибилних марака (25.000 евра) за информацију која би довела до хапшења вишеструког убице Едина Гачића, за којим је покренута опсежна потрага.

Овом приликом је комесар Управе полиције задужен да по хитном поступку, уз претходне консултације с министарком правде и управе, министром унутрашњих послова и министром финансија, пропише процедуру о начину евидентирања и идентификације особе која буде пружила информацију, као и начину и роковима извршења исплате награде. 

Награда се искључиво односи на информисање полиције, а никако на укључивање грађана у потрагу што би, како је наведно, могло да угрози њихову безбедност и саму потрагу, пренела је Фена.

Полиција у БиХ и даље трага за вишеструким убицом Едином Гачићем, који је већ девет дана у бекству, а министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица истиче да има напретка и да је полиција на "врућем трагу".

На терену је и даље стотине полицајаца из Федерације БиХ и Републике Српске а помажу им и припадници Обавештајно-сигурносне агенције БиХ (ОСА).

Катица тврди да ипак има напретка, односно да је полиција на "врућем трагу".

"Ноћас смо добили информацију, "врући траг" је у питању и надам се да ће нам помоћи. Добили смо једну врло вредну информацију и надам се да ће уродити плодом", изјавио је Катица гостујући у програму регионалне телевизије Н1.

Наводно је реч о једној од бројних дојава које је полиција добила откако је упућен апел грађанима да пријаве све сумње које би могле да помогну да се пронађе и ухапси Гачић који је прошле суботе у месту Тарчин, на око 30 километара јужно од Сарајева, убио полицајца а пет дана пре тога у Подорашцу код Коњица усмртио једног мушкарца. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво