Курц и шефица дипломатије, избегавање у широком луку

Аустријски канцелар Себастијан Курц на пут у Јапан и Јужну Кореју, а потом и у САД, неће са собом повести шефицу аустријске дипломатије Карин Кнајсел.

Са собом ће, како је најављено, повести министре привреде Маргарете Шрамбек и инфраструктуре, иновација и саобраћаја Норберта Хофера, док ће Кнајсел учествовати "само" на Минхенској безбедносној конференцији.

Неуобичајено је у Аустрији да канцелар, пре свега на пут у САД, где је за 20. фебруар заказан састанак са америчким председником Доналдом Трампом, не води шефицу дипломатије.

Вашингтон је жестоко реаговао када се Кнајселова, на сопственој свадби, поклонила пред председником Русије Владимиром Путином.

Званично изостанак Кнајселове из делегације коју предводи Курц на предстојећим путовањима из његовог кабинета образлажу смањењем делегације.

Међутим, како дипломате иза затворених врата тврде, канцелар се све више дистанцира од Кнајселове, јер она тежи, како кажу, да "подучава" колеге у влади и тиме себе изолује од остатка кабинета.

Такође разлог што је Курц избегава је што Кнајселова често својим изјавама доводи у питање углед земље.

Тако је јуче на Твитеру објавила да подржава спорног некадашњег државног канцелара Клеменса Венцела Лотара фон Метерника, који је познат по успостављању система "доушничке државе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво