Инспекција утврдила пропусте директора задарске школе

Након скандала који је изибио у једној задарској школи, где је ученик ужареним предметом другарици утиснуо слово "U", упућена је просветна инспекција, која је недвосмислено утврдила да постоје пропусти у раду директора те образовне уставнове.

У случај се укључила и задарска полиција, која је спровела криминалистичко истраживање.

"До сада је у надзору који траје недвосмислено утврђено да постоје пропусти и неправилности у раду директора, као стручног и пословодног руководства школе", рекла је министарка образовања Блаженка Дивјак.

Министарка Дивјак је казала да ће се тек по коначно утврђеном стању моћи утврдити обим и тежина неправилности.

"Очекујемо да ће у првој половини следеће седмице бити окончан надзор и биће познати сви детаљи овог случаја", навела је министарка, пренео је Јутарњи лист.

Ученик који је жигосао другарицу усташким симболом из разреда рекао је да је то урадио зато што му је било досадно.

Отац девојчице је о свему обавестио и медије јер је био шокиран чињеницом да школа није учинила ништа, нису позвали полицију ни хитну помоћ. 

Директор школе Јозо Драгић рекао је да све заправо и није тако велики инцидент и да су се ученици измирили, па школа због тога није позвала полицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво