Кривичне пријаве против Кнежевића и Ђурића

Поднета је кривична пријава Специјалном државном тужилаштву у Црној Гори против Душка Кнежевића и Ђорђа Ђурића који су осумњичени да су оштетили "Атлас банку" за више од 15 милиона евра.

Полиција је саопштила да су поднете пријаве против Ђ. Ђ. због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању и против Д. К. због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању путем подстрекавања.

Како преноси РТЦГ, сумња се да је Ђурић кривично дело починио као одговорно лице – главни извршни директор у "Атлас банци", злоупотребом свог положаја и прекорачењем граница свог овлашћења у намери да прибави противправну имовинску корист Д. К, а на штету имовине банке.

"Ђ. Ђ. је, сумња се, на захтјев Д. К, повезаног лица које контролише банку као већински акционар, супротно Закону о банкама, процедурама банке, без одлуке Одбора директора и без обезбеђења и провере бонитета налогодавца, 20.05.2015. године издао и потписао Гаранцију за плаћање којом Атлас банка АД Подгорица гарантује да ће компанији "Kaspia Property Holdings" Limited, или било ком опуномоћенику или номинованом заступнику ове компаније, платити захтевану суму, највише до износа од 12.500.000 евра, са роком важења до 01.08.2015. године", саопштила је Управа полиције.

Кнежевић је ту гаранцију, како се сумња, као средство обезбеђења плаћања предао предузећу "Kaspia Property Holdings Limited".

"Наведену гаранцију предузеће Kaspia Property Holdings Limited је у редовном поступку покушало да наплати од Атлас банке АД Подгорица у чему није успело, већ је та гаранција 12.07.2018. године, након поступака пред надлежним судовима, наплаћена са припадајућим каматама и другим трошковима у укупном износу од 15.205.504 евра на штету Атлас банке АД Подгорица", саопштила је Управа полиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво