Задар, жигосао другарицу усташким симболом

У задарској Економско-биротехничкој и трговачкој школи јуче је један ученик првог разреда средње школе ужареним предметом у облику слова "U" жигосао другарицу и једног друга. Све се догодило док су били у разреду за време наставе, јавља "Задарски лист", преноси "Индекс".

Девојка је претрпела две опекотине на руци, док је младић опечен по врату.

Школској другарици рекао је да је то урадио јер му је било досадно и да му је то шала, преноси Индекс.

"Прво нисам смела да кажем професорки шта се догодило јер ми је једна девојка из разреда запретила да ће ме повредити и обесити ако некоме кажем. Кад смо дошли на час физичког, тамо сам била у одећи кратких рукава и професорка је приметила како имам опекотину на руци па ме је питала шта је било. Тада сам рекла шта се догодило, те нас је све заједно послала код педагога која ми је намазала руку и назвала разредну", испричала је уплашена ученица која је била код докторке.

Речено јој је како ће јој траг овог жигосања остати заувек на кожи. 

С тинејџерком је у школу дошао и њен отац Адем Шаља, истакнути члан албанске заједнице у Задру. Он је о свему обавестио медије и испричао шта се све догодило.

"Полиција је упозната са случајем с обзиром на то да школа ништа не предузима. Тај дечко је и пре био проблематичан. Једном ми је претукао другу кћер, која је сва крвава дошла кући. Страшно је шта се све у тој школи догађа, а нико ништа не предузима. Ово је напад на моју децу јер су припадници албанске мањине. Зато јој је и утиснуо то слово 'U' и рекао како се сад може хвалити да је усташа", рекао је узнемирени отац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво