Хрватска се "придружила другим чланицама ЕУ" и признала Гваида

Министарство спољних и европских послова Хрватске објавило је да се Загреб "придружио другим чланицама ЕУ" и признала вођу венецуеланске опозиције и председавајућег парламента те земље Хуана Гваида за привременог председника Венецуеле.

У саопштењу објављеном на сајту хрватског министарства наводи се да "се осуђује кршење људских права и насиље у Венецуели", уз оцену да је "потребно мирно решење и одржавање слободних и демократских председничких избора".

"Хрватска подржава демократски изабрана легитимна тела Венецуеле, Националну скупштину и њеног председника, да у складу с Уставом у својству привременог председника спроведе слободне, праведне и демократске председничке изборе и осигура легитимитет институција. У том погледу се Хрватска у заједничкој изјави придружила другим државама чланицама ЕУ", истиче се у саопштењу.

У наставку текста наводи се саопштење хрватског министарства на енглеском језику о признању Хуана Гваида за привременог председника Венецуеле иза којег, поред Хрватске, стоји још 18 чланица ЕУ - Шпанија, Португал, Немачка, Уједињено Краљевство, Данска, Холандија, Француска, Мађарска, Аустрија, Финска, Белгија, Луксембург, Чешка, Летонија, Литванија, Естонија, Пољска и Шведска.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво