Орбан одбио захтев САД да изврши притисак на Русију и Кину

Мађарски премијер Виктор Орбан поручио је америчким дипломатама да жели да гради неутралну спољну политику, а не да испуњава захтеве САД, пише "Вол стрит џорнал".

Виктор Орбан је, како наводи лист, добио "наређења" да се успротиви кинеској сајбер шпијунажи и да подржи Украјину у спору с Русијом.

Како се наводи, Орбан је одбио да изврши "наређења" и поручио да жели да Мађарска буде неутрална као Аустрија.

Према писању америчког листа, Орбан привлачи кинеске инвестиције у информациону инфраструктуру Мађарске, а противи се и преговорима званичног Кијева с НАТО-ом на министарскм нивоу.

Мађарски премијер је, такође, незадовољан ситуацијом смањења могућности школовања на свом језику мађарске мањине у Украјини.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је крајем прошле године да је у развоју односа с Мађарском постигнут велики напредак и да су достигнуте нове границе сарадње.

Путин је изразио наду за наставак заједничког рада на јачању билатералних односа.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи