Дечак преминуо од последица грипа у Црној Гори

Двоипогодишњи дечак из Бара преминуо је од последица грипа, док се једном детету у Институту за болести деце боре за живот, потврдио је Дневним новинама директор Дечије болнице у Подгорици др Саша Радовић.

Радовић је саопштио да је пре два дана преминуло двоипогодишње дете, које је у ту здравствену установу доведено после десетодневног лечења у болницама у Бару и Улцињу, док је друго дете, старо 14 месеци, животно угрожено, преноси РТЦГ.

"Двоипогодишње дете мушког пола је дошло са компликацијама у Институт за болести деце из Опште болнице у Бару, након десетодевног лечења. Незахвално је сада давати прогнозе, јер је реч о детету које је имало компликовану гнојну упалу плућа. Ипак, тест је потврдио присуство грипа", рекао је Радовић.

Он је рекао да су преминулог дечака адекватно лечили изабрани лекари пре него што је дошао у највећу здравствену установу, односно да су, како је рекао, лекари урадили све по клиничком плану хоспитализације.

"Код нас је, нажалост, доведен у таквом стању са повећаним нивоом угрожености, да просто нисмо могли ништа да урадимо упркос предузетим мерама интензивне неге и реанимације", рекао је Радовић.

Када је у питању 14-месечно дете чије је стање за сада, како каже први човек Дечје болнице, животно угрожено, брзи тест био је негативан на грип. Објаснио је да процедура предвиђа да се уз брзи, ради још један тест, али да се резултати чекају 24 сата.

Директор Института за болести деце каже да имају умерено повећан број пацијената са респираторним инфекцијама, услед грипа, али да су, без обзира на то, предузели све мере предострожности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи