Ђукановић и Мета: Дијалог Београда и Приштине мора резултирати решењем

Председници Црне Горе и Албаније, Мило Ђукановић и Иљир Мета, сагласили су се у Подгорици да епилог дијалога између Београда и Приштине мора резултирати решењем које неће угрозити стабилност региона, пренео је портал РТЦГ.

Мило Ђукановић је након састанка са Иљиром Метом навео да Црна Гора и Албанија имају интерес да се дијалог између Београда и Приштине настави.

"Сагласили смо се да наше две земље имају интерес да се дијалог између Београда и Приштине настави. То подразумева нашу спремност да у пуној мери покажемо одговорност према напорима које ће Србија и Косово улагати у овај дијалог'', навео је Ђукановић.

Мета је навео да је за регион јако важан дијалог Београда и Приштине.

"То је важно за регион и интеграционе процесе Западног Балкана", рекао је председник Албаније, преноси ЦдМ.

Посебна пажња је, како је рекао, посвећена даљој сарадњи у оквиру региона, у смислу јачања стабилности.

Констатован је и напредак који је остварен у Македонији.

"Наше је уверење да ће Македонија након дугог застоја искористити своју нову шансу и на тај начин допринети стабилности и бољој перспективи региона", навео је црногорски председник.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво