Пуповац најавио кривичну пријаву против градоначелника Вуковара

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац најавио је кривичну пријаву против градоначелника Вуковара, Ивана Пенаве, за излагање деце ризицима напада, након што је на званичном градскм порталу објавио видео снимак са фудбалске утакмице тврдећи да српска деца не поштују хрватску химну.

Милорад Пуповац је за загребачку Н1, коментарисао напад на ученика Техничке школе "Никола Тесла", који похађа наставу на српском језику.

Напад се догодио у среду увече, а нападачи су препознати као његове колеге које у истој школи похађају наству на хрватском језику.

Пуповац тај догађај доводи у директну везу са објављеним видео-материјалом, који је, иначе, Пенава приказао и на конференцији за новинаре одржаној два дана пре напада.

"Може се довести у везу с тим и у везу с чињеницом толерисања групног насиља појединих навијачких група према ученицима школа које похађају деца српске националности", рекао је Пуповац.

Додаје да је то што је урадио градоначелник Вуковора у супротности са законима у Републици Хрватској.

"Ово што је урадио градоначелник Пенава сигурно је у супротности са законима у Републици Хрватској, Закононом о добробити и заштити деце, сасвим сигурно је противно одредбама закона који се тичу међунационалног поверења и сасвим сигурно је противно његовој улози као градоначелника да говори и заступа интерес свих грађана, а не само једног дела грађана као што то он чини", рекао је Пуповац.

Каже да треба проверити да ли је прекршен закон, стављањем видео-материјала на службене странице Града Вуковара у којима излаже децу ризицима напада.

"То је нешто што заслужује да се проуче законске одредбе и уколико то проучавање, које је у току, буде имало основе, сасвим сигурно ће ићи пријава", рекао је Пуповац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво