Црнадак: Није решење да се таксе укину само БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак каже да није решење да Приштина која је повећала таксе на производе из централне Србије, али и БиХ, укине те таксе само једној страни, односно само Босни и Хецреговини.

Игор Црнадак је одговарајући на питање новинара у Београду рекао да нема информацију да треба да дође до састанка између косовског премијера Рамуша Харадинаја и министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића у вези са таксама.

"Видео сам да на експертском нивоу треба да буду одређени разговори, али у сваком случају, мислим да таква одлука не би била никакво решење (да се таксе укину БиХ, али не и Србији)", рекао је Црнадак.

Он је рекао да је са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем више пута разговарао о таксама, наводећи да ни Србија ни БиХ не воде активности да се таксе укину само једној земљи.

"То ништа не решава. Према томе, једино што може да врати мало поверења у регионални процес, када је у питању Приштина, је без услова укидање такси и да идемо даље", поручио је Црнадак.

"Пустимо измене Дејтона, нисмо добили ништа боље"

Никада нисмо добили ништа боље од Дејтонског споразума, каже Црнадак поводом изјаве председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да тај споразум треба ревидирати.

"Немам некакав посебан коментар на конкретну изјаву. Могу генерално да кажем да ми сличне изјаве слушамо од првог дана након што је Дејтонски споразум постигнут", рекао је Црнадак на пријему за новинаре у Београду.

Како је рекао, било је разних покушаја у вези са Дејтонским споразумом.

"Никада нисмо добили ништа боље од Дејтона. Моја порука је пустимо измене Дејтона, 'ајмо уложити енергију да што квалитетније и што боље радимо за народ у оквиру механизама који постоје", рекао је Црнадак.

Министар Црнадак изјавио је  да не зна у ком својству се Милорад Додик састао са шефом руске државе Владимиром Путином у Београду, јер, како је навео, нема информацију како је текао ток договарања састанка.

На питање новинара у Београду да ли се Додик са Путином састао као члан Председништва БиХ, Црнадак је рекао да не зна и да није учествовао у припреми тог састанка. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво