Апел ЕУ, Високог представника и САД властима у БиХ

Делегација Европске уније у БиХ, Уред високог представника и Амбасада САД у БиХ позвали су у заједничком саопштењу домаће власти да заврше са процесом формирања Дома народа Парламента ФБиХ.

Напори политичких странака треба да се фокусирају на успостављање нове власти, почевши од кантоналних скупштина и избора делегата у нови сазив Дома народа Федерације БиХ, наводи се у саопштењу.

Међународни званичници апелују на кантоналне скупштине које то још нису учиниле, да испуне уставне обавезе и изаберу своје делегате без даљег одлагања.

Имајући на уму да су општи избори одржани и да су резултати потврђени, Дом народа у старом сазиву, како се наводи, нема демократски легитимитет за доношење одлука, а посебно оних у вези са важним питањима попут доношења буџета.

"Поред правних питања која произилазе у вези с таквим одлукама, доношење буџета у старом сазиву Дома народа представљало би опасан преседан који би се могао злоупотребити за даље одлагање успостављања власти у БиХ, што је неприхватљиво", наводи се у заједничком саопштењу.

Немачка амбасада у БиХ придружила се овој изјави ЕУ, ОХР и Амбасаде САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи