Вуковар, нападнут младић који наставу похађа на српском језику

На аутобуској станици у Вуковару нападнут је ученик Техничке школе "Никола Тесла" који наставу похађа на српском језику.

Ученика је напала група његових вршњака од којих само један није имао фантомку, а којег је он препознао као ученика из исте школе који наставу похађа на хрватском језику.

Нападнути ученик је иначе из Мирковаца, а нападнут је у среду око 19 сати док је чекао аутобус до куће.

Хрватски портал Срби пренео је да је препознати нападач малолетник, припадник навијачке групе "бед блу бојс" (навијачи загребачког Динама), који и иначе прави проблеме у школи.

Наводи се да није познато да ли су и остали нападачи део истог навијачког миљеа и похађају ли исту школу у којој, како се наводи, неколико месеци траје међунационални сукоб међу ученицима.

"У овом тренутку вам могу само рећи да је у среду око 19 сати полицији дојављено да се пет-шест млађих особа налази на аутобуској станици у Вуковару и да је међу њима дошло до физичког сукоба. Полиција је изашла на терен и тамо смо затекли један део учесника тог догађаја", изјавио је портпарол полиције за портал Новости Домагој Џигмуновић.

Према доступним информацијама, нападнути ученик је задобио лакше повреде.

До напада је дошло само два дана након што је градоначелник Вуковара Иван Пенава изјавио да деца која наставу уче на српском језику у том граду не поштују хрватску химну, јер не устају током њеног интонирања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво