Ердоган: Потребно ревидирати Дејтонски споразум

Дејтонски споразум обавезно треба ревидирати јер је постало јасно да у досадашњем периоду није успео да донесе решење за будућност Босне и Херцеговине, поручио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоган је о Дејтонском споразуму говорио на конференцији за новинаре после састанка у Анкари са хрватском председницом Колиндом Грабар-Китаровић, јавља агенција Анадолија.

Турска агенција на сајту преноси да је с тим у вези, Ердоган рекао да је потребно активно укључење УН у вези са БиХ и Дејтонским мировним споразумом, односно његовом ревизијом.

Наводи се да је Ердоган, између осталог, говорио о избору Жељка Комшића за члана Председништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа, на изборима одржаним прошлог октобра.

Анадолија наводи да је то тема о којој је званични Загреб изразио незадовољство и пренео је чак и у Европски парламент.

"Поштујемо изборну вољу градана БиХ и желим да нагласим значај заједништва свих народа у овој земљи", поручио је Ердоган.

Наводи се да је турски председник додао да народи у БиХ једни друге треба да гледају очима мира, као и да им његова земља у томе помаже.

Анадолија наводи да је турски председник говорио и о трилатерали Турска-БиХ-Хрватска и казао како ће о овој трилатерали бити могуће детаљније говорити након што буде формирана власт у БиХ.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво