Три особе пријављене због позивање на рушење устава Српске

Полиција је пријавила посланике Драшка Станивуковића, Давора Драгичевића, оца Давида Драгичевића, и Жељка Дабића због сумње да су позивали на насилну промену уставног уређења Републике Српске.

Извештај о томе достављен је Републичком јавном тужилаштву, пренеле су Независне новине, а према незваничним сазнањима Фене, они се терете да су кривично дело починили 28. и 30. децембра.

Како се наводи у пријави, њих тројица су 28. децембра у кући посланика ПДП Драшка Станивуковића организовали састанак на којем су планирали, позивали и подстицали да се 30. децембра искористи одобрени јавни скуп "Подршка Правди за Давида", тако да се присутни грађани подстакну и позову на рушење уставног уређења РС-а и безбедности земље, односно свргавање највиших представника власти. 

То би, иначе, како је наведено у пријави, било изведено насилним заузимањем зграде РТРС-а. 

Потом би се, како стоји у пријави, Станивуковић обратио јавности са захтевом за смену министра унутрашњих послова и других представника власти, с тим да се блокада институција настави до испуњења тих захтева.

Драгичевић: Не интересују ме монтирани процеси

Отац настрадалог младића Давида Драгичевића огласио се први пут након што је против њега подигнута кривична пријава и поручио да га не интересују монтирани процеси институција Републике Српске против њега и да неће престати да се бори све док убице његовог сина не буду кажњене.

Поруку Драгичевића објавила је његова бивша супруга на "Фејсбуку" групе "Правда за Давида", објавио је Дневни аваз на свом сајту.

Драгичевић је рекао да зна истину и да му треба "правда за Давида".

"Неће нам Лукач, Илић, Ћулуми, Карани, Вреће, Лептири, Бурле, Бисерка, Бајићи затрти семе и презиме, сине мој. Убице су узеле закон, устав, институције, МУП, тужилаштво у своје крваве руке, крв је свежа и још тече, убице. Убице више немају где ни куда, неће признати злочин, а ни ја ни група ПзД нећемо одступити од наше борбе до краја", поручио је Драгичевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи