Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ се не плаши избора

Лидер опозиционе македонске странке ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски истакао је да се та странка не плаши избора, као и да има довољно времена да се организује фер изборни циклус у складу са законом и да се заједно са председничким изборима одрже ванредни парламентарни избори.

"Данас од осрамоћеног Зорана Заева чули смо две тезе. Прва теза је да се крије иза одлука органа странке, а друга је да су анкете показале сигурно вођство и да ће нови четворогодишњи мандат бити добродошао за сваког политичара", навео је Христијан Мицкоски на конференцији за новинаре.

Ако је тако, додао је Мицкоски, онда у понедељак треба распустити парламент, како би имали довољно времена за организовање фер изборног циклуса.  

Указао је да се ВМРО-ДПМНЕ не плаши избора и да има довољно времена за припрему, формирање техничке владе и одржавање ванредних парламентарних избора заједно са председничким изборима.

"А онда да видимо да ли Зоран Заев и група око њега уживају поверење, као што је данас рекао на конференцији за новинаре", истакао је Мицкоски.

"Ми не тражимо изборе зато што желимо да безусловно ВМРО-ДПМНЕ буде власт, већ да Македонија престане да губи и да Зоран Заев и група око њега коначно напусте политичку сцену у Републици Македонији", рекао је Мицкоски одговарајући на питање да ли се плаши избора.

Раније данас на конференцији за медије македонски премијер Зоран Заев изјавио је да Мицкоски тражи изборе, али моли се да власт то не прихвати, као и да власт озбиљно размишља о овом захтеву опозиције.

број коментара 0 Пошаљи коментар