Пуповац о политичкој трговини: Радије нећу долазити у Сабор

Председник СДСС-а Милорад Пуповац рекао је да би због политичке трговине сви хрватски посланици, и они на власти и они у опозицији, требало да се осећају неугодно.

"Радије нећу нити долазити у Сабор него под таквим околностима радити", истакао је Милорад Пуповац у интервјуу за Хрватски радио, пренела је Хина.

Пуповац је рекао да не жели с том нелагодом да улази у салу и диже руке за ово или оно законско решење. 

"Не знам који су мотиви људи који то раде, али знам да се не само с том нелагодом, него и с том врстом лошег осећаја што све иза тога може бити, не желим носити", рекао је Пуповац одговарајући на питање да ли му је незгодно због тога што учешћем у владајућој већини подржава актуелну политичку трговину, пренела је Хина.

На питање да ли су решење ситуације нови избори како се не би морала скупљати саборска већина од седнице до седнице, Пуповац је одговорио како скупљање већине и није тако компликовано као што некоме може изгледати. 

"Та већина јесте тесна, али није унутар себе бесна и нема тих бесова који стварају тако немогуће околности да то не може функционисати по захтевима који су поприлично нормални или по уобичајеним поступцима деловања парламентарне већине", рекао је Пуповац.

Одговарајући на питање не би ли можда његов излазак из власти послао јачу поруку од прозивки, Пуповац је рекао да, када би био сигуран да би тако било, онда би то и направио.

Пуповац је коментарисао и награду коју је Српско национално веће дало челнику Хрватске сељачке странке Креши Бељаку, на што је Бељак поручио како и даље верује у братство и јединство хрватског и српског народа, због чега је доживео јавну прозивку.

Пуповац у Бељаковој поруци о братству и јединству, како се наводи, препознаје озбиљан однос према озбиљној слободарској традицији хрватског и српског народа.

Драго му је, рекао је, што је Крешо Бељак добио награду, а што се тиче његових твитова, каже да су "неки симпатични и успешни, а неки мање симпатични и мање успешни".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво