Додик: На пет најбитнијих места у војсци БиХ, ниједан Србин

Председницa Републике Српске и председавајући Председништва БиХ, Жељка Цвијановић и Милорад Додик, присуствовали су божићном пријему у касарни "Козара" у Бањалуци. Додик је у свом обраћању изразио незадовољство положајем српског народа у Оружаним снагама БиХ.

"Да ли Оружане снаге припадају српском народу, да ли народ тако осећа? Много је питања. Важно је да покушамо да изградимо партнерство и очувамо мир. Слобода и сигурност српског народа мора да буде циљ", навео је Додик, преноси РТРС.

Поручио је да ће се 9. јануар и даље славити као Дан државности Републике Српске.

"Ми смо за мир и поштовање. На Дан Републике није било ниједне речи мржње, мржња је ишла ка нама, а не од нас. Борићу се за вашу позицију, од пет најбитнијих функција у Оружаним снагама нема ниједног Србина", рекао је Додик.

Председница Цвијановић је поручила да су мир и стабилност Српске основни задаци.

"Желимо да се очувају институције Српске, да их нико не напада или урушава. Поносна сам што је на достојанствен начин прослављен Дан Републике", навела је Цвијановићева.

Пријему у касарни "Козара" присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и заменик министра одбране у Савету министара Борис Јеринић, који је домаћин.

Међу званицама су представници МУП-а и других институција Републике Српске, невладиних организација проистеклих из рата, заједничких институција БиХ, као и мировних снага и дипломатског кора у БиХ, као и личности из јавног живота Републике Српске и БиХ.

Претходно је епископ бихаћко-петровачки Сергије у војној капели Светих мученика јасеновачких служио Свету архијерејску литургију.

Пријем је организовала Команда Шесте пешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Цвијановић: Српску чува љубав њеног народа

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српску чува љубав њеног народа и снага институција, те да основни задатак свих треба да буде мир и стабилност.

"Република Српска треба да траје вечно и зато наше институције морамо чувати, а развијати и унапређивати Републику", рекла је Цвијановићева у обраћању у Касарни "Козара".

Истакла је и да Српска поштује друге, али тражи поштовање за себе.

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска економски и политички стабилна.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво