Кривична пријава Црногорског покрета против Амфилохија

Црногорски покрет поднео је тужилаштву у Подгорици кривичну пријаву против митрополита Амфилохија, у којој га оптужује да својим изјавама жели да у Црну Гору уведе "сиријски сценарио".

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је на божићној литургији испред Саборне цркве Христовог васкрсења у Подгорици рекао да су "бројни грехови" садашње црногорске власти, а да су од њих три најизраженија: стварање лажне цркве, признање лажне државе на Косову и увођење санкција Русији. Црногорски покрет сматра да је та изјава "велеиздајничка".

Црногорски покрет, који је и раније подносио кривичне пријаве против митрополита Амфилохија, терети га да у Црној Гори жели да уведе "сиријски сценарио".

У образложењу кривичне пријаве, између осталог, стоји да Амфилохије "очито, белодано и бескрупулозно обавља функцију инструмента великосрпске политике која има тенденцију да уведе у Црну Гору 'сиријски сценарио' и доведе нас до унутрашњих сукоба и пропасти земље и народа с циљем да у нередовним приликама Србија успостави власт у земљи".

број коментара 5 пошаљи коментар
(четвртак, 10. јан 2019, 17:41)
anonymous [нерегистровани]

kakav "sirijski scenario" ?

Optuzivanje Amfilohija za takvo nesto je van svake pameti ili se zeli uvelicati nesto drugo sto se nikada desiti ne moze.Ne zaboravite da je Crna Gora zemlja NATO-a i da niko ne moze napraviti unutar drzave nekakav "sirijski scenario" .Ne velicavajte nemoc onih koji sebe smatraju mocnim.

(четвртак, 10. јан 2019, 16:53)
anonymous [нерегистровани]

Ne treba ućutkivati mitropolita Amfilohija

Mitropolit Amfilohije je mudar i dostojanstven čovek koji zna kako sa sagovornicima treba razgovarati.
Ukoliko imalo postoji pravde u Montenegru,
prijave će redovno biti odbacivane. U suprotnom,
vlast će se kompromitovati.

(четвртак, 10. јан 2019, 15:44)
anonymous [нерегистровани]

Mitropolit

Amfilohije ne bi trebao davati izjave u vreme opšteg napada na Srbe i sve što je srpsko u Crnoj Gori. Treba biti mudar i politiku ostaviti političarima, kako se ne bi davalo povoda za napade na SPC. Kako je patrijarh Irinej u Banjoj Luci mudo govorio i stišavao nesporazume između Pravde za Davida, naroda i režima. Ne treba stajati ni na čiju stranu, već mudro voditi SPC u Crnoj Gori.

(четвртак, 10. јан 2019, 14:18)
Istina [нерегистровани]

Amfilohije=Cojstvo i Junastvo

Mitropolit je hrabar i uvek govori istinu.

(четвртак, 10. јан 2019, 14:12)
anonymous [нерегистровани]

Bože

O ! Bože moj. Da li su ovi pametni, šta pričaju. Ovakvim potezima, nikad mira u Crnoj Gori.