Бањалучка полиција: Неколико ухапшено, међу којима није Драгичевић

Припадници полиције Републике Српске привели су у Бањалуци неколико особа због кршења закона о јавном реду и миру после протеста под називом "Правда за Давида", јављају бањалучки медији. Давор Драгичевић, отац настрадалог младића Давида, је у бекству и за њим се трага, наводи полиција.

"Организатор скупа није испоштовао законом предвиђене обавезе, већ је са осталим учесницима кренуо у протестну шетњу градом, при чему је на више локација од стране учесника јавног окупљања извршено више прекршаја, а постоје основи сумње да су извршена и одређена кривична дела", саопштила је Полицијске управе Бањалука.

Део грађана који су учествовали на скупу прекинули су, како се додаје, и претходно заказан концерт Хариса Џиновића, тако што су галамом, виком, вређањем, и оштећењем бине и постављене опреме, онемогућили извођење предвиђеног програма.

"Полицијски службеници раде на проналаску и лишењу слободе и других лица која су учествовала у извршењу прекршаја и кривичних дела", наводи се у саопштењу и додаје да Давор Драгичевић није лишен слободе.

Сузана Радановић, мајка несрећно страдалог младића Давида Драгичевића, објавила је раније на Фејсбук групи "Правда за Давида" да је полиција поново ухапсила његовог оца Давора, који је позивао демонстранте да се врате на протесте након интервенције специјалаца.

Грађане Бањалуке и чланове групе "Правда за Давида" који су се у недељу увече окупили на Тргу Крајине у знак подршке породици Давида Драгичевића, а потом током протестне шетње прекинули концерт Хариса Џиновића у том граду, специјалне снаге МУП Републике Српске потиснуле су са тог трга, пошто је истекло време током којег је скуп био дозвољен.

"Скуп је био дозвољен до 20 сати, позивамо вас да се разиђете због ваше безбедности. Ако не поступите тако биће употребљена законска средства", казао је полицајац путем мегафона окупљенима демонстрантима, којих је према процени извештача тог сајта било око 50 људи.
Давор Драгичевић казао је окупљенима након доласка специјалца, а пре интервенције, да оду кући како би нешто појели, наводећи да ће он остати на Тргу Крајине.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик осудио је сваки покушај злоупотребе скупа "Правда за Давида" и навео да су учесници вечерашњег протеста у Бањалуци насиљем покушали да ометају све друге грађане који су имали намеру да на најлепши начин проведу празнике. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара