Изетбеговић: Трговаћемо са Додиком око НАТО-а и Тегелтије

Председник СДА Бакир Изетбеговић поручио је да из БиХ неће отићи иностране судије из Уставног суда БиХ и ОХР, те да ће пут ка НАТО-у бити настављен, иако се томе противи председавајући Председништва БиХ, Милорад Додик.

Изетбеговић је одговарао на питање новинара и да ли ће подржати именовање Зорана Тегелтије, из Додиковог СНСД-а, за председавајућег Савета министара, будући да је члан странке која опструира НАТО пут БиХ.

"Да ли ћемо подржати Тегелтију? Видећемо да ли ћемо затегнути тај конопац. Ред је на Србина, СНСД је победио, Додик седи у Председништву, мислим да сам вам наговестио одговор", казао је Изетбеговић, пренео је портал Кликс.

Он је Додика и СНСД оптужио да раде оно за шта је, како је рекао, заинтересована Русија.

"Ми смо за НАТО и закони су за то исто као и хрватски и грађански сегмент, исто као и наши међународни партнери", казао је Изетбеговић.

Оценио је да без Савета министара БиХ и државних закона не могу се испунити ни оне ствари за шта је СНСД заинтересован.

"Па ћемо трговати. Питање је када ћемо ми затегнути и рећи не може", рекао је Изетбеговић.

Рекао је и да је СДА БиХ странка која се не може сврставати у корпус са другим странкама које раде на дестабилизацији земље.

СДА се, додао је, бори за европске принципе и слободне медије.

"Наша странка је основана у Рудом, а политику спроводе у Сарајеву. Данас им је циљ да избаце СДА из власти", казао је Изетбеговић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи