Додик: Да ли смо Саливен и ја били на истом састанку

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик каже да на састанку са замеником америчког државног секретара Џоном Саливеном у Сарајеву уопште није било речи о било каквој сецесији или успостављању трећег ентитета.

"Приликом данашњег разговара Саливена с члановима Председништва БиХ није било речи о било каквим позивима на сецесију или о успостављању трећег ентитета нити о још о многим стварима које је Саливен помињао на конференцији за новинаре у Сарајеву. Сада се питам да ли смо он и ја данас били на истом састанку", рекао је Милорад Додик за Срну, а пренео је РТРС.

Додик је тако коментарисао Саливенову изјаву да је циљ његове посете БиХ био да политичким лидерима и грађанима пренесе опредељеност САД за заштиту суверенитета и територијалног интегритета БиХ, у складу са Дејтонским мировним споразумом, као и да нагласи да позиви на сецесију или успостављање трећег ентитета нарушавају дух и слово Дејтона.

Наводи се да је Додик нагласио да је Саливен на састанку са члановима Председништва БиХ могао јасно да чује, између осталог, да у БиХ не постоји консензус за улазак БиХ у НАТО, као и да је Народна супштина Републике Српске донела Резолуцију о војној неутралности.

Додик је оценио да је занимљиво да то Саливен није помињао на конференцији за новинаре.

"А, ако је неко инсистирао на поштовању Дејтонског споразума и то слова тог споразума, а не духа, онда сам то сигурно ја. То сам радио све време и као председник Републике Српске и радићу даље, посебно сада као председавајући Председништва БиХ", поручио је Додик.

Санкције које су Сједињене Америчке Државе изрекле председавајућем Председништва Босне и Херцеговине Милораду Додику, остају на снази, потврдио је раније заменик државног секретара САД Џон Саливен, који се у Сарајеву састао са члановима Председништва БиХ.

"Састао сам се са председавајућим Додиком и друга два члана Председништва, јер поштујемо ту институцију. Поштујемо демократију и одлуку грађана да изаберу чланове Председништва, али то не мења статус Додика када су санкције у питању", рекао је Саливен, пренела је Фена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво