Медојевић: Моје хапшење показало да правосудни систем више не постоји

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић изјавио је после изласка из затвора, да верује да је оно што се десило њему и странци допринело обједињавању демократских снага за будућа политичка дешавања и промене у Црној Гори.

Набојша Медојевић је, у интервјуу Телевизији Вијести, рекао да црногорским правосуђем руководе центри моћи ван њега, да је ДПС непријатељ демократије и да је у целој ситуацији, након његовог хапшења, деловао и међународни фактор.

"Најтеже је било сазнање да је могуће у Црној Гори 2018. да се противуставно и противзаконито практично киднапује посланик, без скидања имунитета", рекао је Медојевић и додао да су сви у затвору поступали професионално.

"На крају ове заиста тешке и изазовне ситуације, ово се није десило ниједној партији у Европи, после пада Берлинског зида, чини ми се да је то што се десило нама и мени у ствари био повод за једну нову енергију заједништва окупљања и то је неки улог за можда политичка дешавања у будућности", напоменуо је Медојевић.

Упитан да ли евентуално размишља да тужи државу због ситуације у којој се нашао, Медојевић је одговорио да је "највећа оптужба државе то што је урадила".

"Како год овај правосудни систем урадио, он је овим скандалом са мојим хапшењем показао да практично више не постоји. Ми више немамо независно правосуђе, професионалног тужиоца, имамо систем заснован на центрима моћи који могу било кога послати у затвор. Данас ћемо имати консултације да видимо како даље", закључио је Медојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво