Сијатро: Азил Груевском одобриле независне власти

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто рекао је да је азил бившем македонском премијеру Николи Груевском одобрен од стране независних власти и да зато не може да коментарише садржај досијеа о бившем македонском премијеру, преноси македонска агенција МИА.

На питање зашто је његова држава дала азил бившем македонском премијеру, осуђеном за корупцију, а да он сам није поднео захтев за азил као и сви други тражиоци дуж ограде мађарске границе, Сијарто је рекао да у Мађарској захтеве за азил обрађују независне власти, и да он не може да коментаррисе садржај досијеа о Груевском.

"Ове власти су одлучиле да омогуће Груевском да поднесе захтев у седишту у Будимпешти због безбедносних разлога, јер је он био премијер десет година. Ја сматрам да је то нормално", каже мађарски министар спољних послова.

Коментаришући зашто су мађарске службе превезле Груевског до Будимпеште дипломатским колима, Сијарто је објаснио да се Груевски представио у амбасади у Тирани и да су га они возили до Будимпеште, и то "поново због безбедности".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво