Ухапшен вођа "кавачког клана"

Један од вођа "кавачког клана" Слободан Кашћелан ухапшен је у Чешкој, потврђено је црногорском порталу ЦдМ у Управи полиције. За њим је Интерпол Подгорица 2017. године расписао потерницу због више тешких кривичних дела.

Из Управе полиције саопштено је да је Кашћелан ухапшен синоћ у Прагу у изнајмљеном стану.

"Ухапсила га је Специјална јединица полиције Чешке. У току је даља комуникација са надлежним органима Чешке око одређивања екстрадиционог притвора по нашој међународној потерници, у циљу изручења овог лица Црној Гори", наводе у Управи полиције.

Кашћелан се тражи ради обезбеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против њега у Црној Гори због сумње да је починио кривично дело убиство у покушају, кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело зеленаштво.

Полиција сумњичи Кашћелана да је у Прчњу 2010. године покушао да убије И. М. Такође се сумњичи да је крајем маја 2010. године на подручју општина Котор, Тиват и Будва организовао криминалну организацију.

"Осумњичен је да је формирао криминалну организацију ради реализације криминалног плана у правцу вршења кривичних дела изнуда, зеленаштво, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња држање и стављање у промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, давање мита, тешко дело против опште сигурности и прање новца", истичу у Управи полиције.

Кашћелан је често мењао место боравка и користио лажне идентитете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи