Никола Груевски у Мађарској, бег од новинара

Некадашњи македонски премијер Никола Груевски избегао је да одговори на питања новинара мађарског портала 24.hu, који га је "пронашао" у ресторану у Будимпешти. Груевски је без речи ушао у аутомобил и отишао.

Груевски је у Мађарској добио политички азил, пошто је на за сада неразјашњени начин успео да побегне из Македоније и преко Албаније, Црне Горе и Србије стигне у Будимпешту.

Новинар мађарског портала пронашао је Груевског у једном ресторану у Будимпешти. 

Бивши македонски премијер и лидер ВМРО-ДПМНЕ осуђен је у МАкедонији на две године затвора због злоупотребе службеног положаја приликом куповине 600.000 евра вредног "мерцедеса" за потребе владе.

Против Груевског се у Македонији води још неколико процеса.

Македонске власти покренуле су истрагу о околностима под којима је Груевски 11. новембра побегао из Македоније, два дана пре него што је за њим расписана међународна потерница.

Македонија је од Мађарске затражила екстрадицију бившег премијера, али влада у Будимпешти није одговорила на тај захтев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи