Комшић: Застава БиХ неће бити склоњена из Председништва

Застава БиХ неће бити склоњена из Председништва БиХ, изјавио је хрватски члан колективног шефа државе, Жељко Комшић, поводом инсистирања председавајућег Милорада Додика на истицању заставе Републике Српске.

"Прво, и сам Додик зна да се застава БиХ никада неће макнути из Председништва БиХ. И то из разлога који су му савршено познати - то је застава државе БиХ, дефинисана законом за који је гласао и Додик и његов СНСД и истиче се и поставља тамо где је то законом предвиђено", рекао је Комшић за портал Кликс.

Он је такође навео да се застава РС-а поставља тамо где је то предвиђено законом.

"А закон није предвидео да се иста поставља на и у зграде државних институција. Треће, отказивањем консултација везаних за формирање Већа министара БиХ, као и евентуалним отказивањем седница Председништва БиХ, највише штете Додик наноси себи, његовом СНСД-у и РС, јер се управо њима највише жури и треба им хитно формирање Већа министара, између осталог, како би сменио кадар СДС-а и поставио свој", нагласио је Комшић.

Иначе, седница Председништва БиХ која би требало да се одржи данас у 14 сати упитна је због наведених Додикових захтева, али и принципијелних ставова друга два члана Председништва који инсистирају на поштовању закона и Устава БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи