Суд одбио жалбе Медојевића и Кнежевића

Уставни суд Црне Горе је, на одвојеним седницама, одбио жалбе да се посланицима Демократског фронта (ДФ) Небојши Медојевићу и Милану Кнежевићу укине одлука о слању у затвор.

На седницама на којима се расправљало о жалбама Медојевића и Кнежевића није постигнута сагласност, због чега је за сутра заказана пленарна седница Уставног суда, када ће све судије тог суда одлучивати о жалбама Кнежевића и Медојевића, пренео је сајт ЦДМ.

Након данашњих одлука Уставног суда, из ДФ су позвали грађане да сутра поподне дођу на протест.

"Већ 12 дана се суочавамо са свакаквим тумачењима. ДФ ће сутра у 18 сати одржати протест, и позивам колеге из опозиције да дођу да покажу јединство и солидарност", рекао је Кнежевић.

Скуп ће, како је навео, показати да постоји Црна Гора која је спремна да се бори за слободу мишљења и говора.

"Ако сада не поставимо границу и блокаду, Црна Гора ће клизнути у диктатуру", рекао је Кнежевић новинарима у Скупштини.

Апеловао је на опозицију да заједно планирају активности да "овај режим доведу ка правди".

Кнежевић се данима налази у Скупштини Црне Горе и тиме избегава хапшење због одбијања да саопшти податке о судији који му је наводно понудио мито у износу од 10.000 евра да му укине пресуду због напада на полицајца 2015. године.

Небојша Медојевић је ухапшен у ноћи између 30. новембра и 1. децембра после седнице парламента и без одузимања посланичког имунитета.

Он је одбио да каже ко је припадник АНБ-а који му је саопштио да је тужилац Миливоје Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају "Царине".

Медојевић је претходне седмице кажњен са још два месеца затвора, јер је одбио да сведочи у предмету који је формиран поводом његових ранијих тврдњи да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи