Додик отказао консултације јер нема заставе РС

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик отказао је данашње консултације чланова Председништва са представницима политичких партија које партиципирају у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Према непотврђеним информацијама, разлог отказивања консултација је то што у згради Председништва БиХ није било заставе Републике Српске, преноси РТРС.

У Сарајеву је требало да почну консултације странака на нивоу БиХ за именовање председавајућег Савета министара, уз учешће чланова Председништва БиХ Милорада Додика, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића.

Раније данас је Савез независних социјалдемократа (СНСД), чији је Додик лидер, саопштио да ће тражити постављање застава РС у просторијама Парламентарне скупштине БиХ и Савета министара БиХ.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац сматра да у свим институцијама Босне и Херцеговине треба да буде видљива РС, преноси РТРС.

Очекује се да ће члан Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић ускоро отворити питање истицања заставе Републике Српске и да ће то после учинити и целокупан кадар СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик напустио је 5. децембра састанак са делегацијом Савета за спровођења мира, јер на састанку није било заставе Републике Српске.

Додик је као разлог напуштања навео да нису испуњени основни услови за његово одржавање, јер на састанку није могла да буде истакнута застава Републике Српске.

Дан касније, Додик је рекао да Председништво БиХ може имати пуни капацитет под условом да на свим састанцима којима присуствује буде истакнута застава Републике Српске, а ако то не буде учињено, неће бити ни седница Председништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво