Заев: Не планира се закон о општој амнестији за насиље у Собрању

Македонски премијер Зоран Заев каже да његов кабинет не планира закон о општој амнестији учесника оптужених за насиље у Собрању 27. априла прошле године.

"У току су разговори само о евентуалној амнестији, и то само за које који нису учествовали у смишљању и организовању напада на македонски парламент и акте насиља", рекао је Заев новинарима током јавне расправе о уставним амандманима у Штипу, преноси МИА.

У Скопљу је одржан други састанак Радне групе која треба да припреми законско решење за помиловање и национално помирење, јавили су македонски медији.

Раније је најављено да ће предлог решења бити готов до краја ове седмице.

Према ранијим најавама, предлог решења би требало да се односи само на осумњичене и оптужене који су учествовали у насиљу у Собрању, 27. априла прошле године, када је за председника парламента изабран Албанац, Таљат Џафери.

Затвореници Идризова почели штрајк глађу

У међувремену, стотине затвореника највећег затвора у Македонији, Идризова, започело је дводневни штрајк глађу, захтевајући да буду обухваћени најављеним законом о помиловању.

Званичници македонског Министарства правде навели су да око 600 затвореника учествује у штрајку глађу, а да је македонска влада глатко одбила њихове захтеве, преноси АП.

Затвореници су најавили да ће њихови пријатељи и породице организовати протесте солидарности изван затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи