Црна Гора отворила 32. поглавље

Црна Гора је, на Међувладиној конференцији у Бриселу, отворила преговарачко поглавље 27 – "животна средина и климатске промене, а црногорски министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић оценио је да се одлука о отварању тог поглавља може сматрати скоро па историјском.

Како преноси РТЦГ, шеф црногорске делегације, министар спољних послова Срђан Дармановић, у обраћању представницима држава чланица и Европске комисије, истакао је да Црна Гора данас има отворена 32 поглавља, од којих су три привремено затворена захваљујући интензивном раду.

"То је доказ наше континуиране и снажне посвећености процесу европске интеграције. Верујем да ћемо отварањем и последњег преговарачког поглавља у месецима пред нама још једном потврдити лидерску позицију Црне Горе, али и дати нови замах интеграционом процесу, не само наше земље већ и држава региона, као и да ћемо потврдити кредибилитет европске перспективе Западног Балкана", казао је Дармановић.

Он је отварање поглавља 27 оценио као врло значајно и зато што је Црна Гора и Уставом 2007. године дефинисана као еколошка држава, посвећена заштити животне средине и развоју базираном на принципима одрживости.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво