Дете умрло од изгладњивања, родитељима условна казна затвора

Родитељи вегани чија је беба преминула са 10 месеци од последица изгладњивања неће ићи у затвор, одлучио је словеначки суд.

Словеначки суд осудио је родитеље на условну затворску казну од две године, а одслужиће је друштвено корисним радом након нагодбе којом су признали своју кривицу за занемаривање детета, пренео је хрватски портал Индекс, позивајући се на словеначке медије.

Беба је преминула 2011. године у љубљанској болници због нелечене упале плућа и акутне неухрањености.

Дете је у болницу примљено са само 3.600 грама тежине, а трагичан случај изазвао је велику пажњу јавности и социјалних служби јер су родитељи, иначе факултетски образовани пар из Мирне Пећи, а који има још петоро деце, и раније одбијао да их води код лекара и да их лечи.

Оптужница против њих поднета је 2014. године након бројних медицинских експертиза, најпре због неухрањености детета, а затим и зато што дете у изразито лошем здравственом стању нису одвели код лекара, те је оно умрло у болници од последица упале плућа.

Током истражног поступка утврђено је да су сва њихова деца имала бројне здравствене тешкоће, јер им нису осигурали уравнотежену исхрану потребну за нормалан развој.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво