Мандић на протесту: Власт излаже ризику Медојевићев живот

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је на протесту у Подгорици да власт у Црној Гори излаже ризику живот Небојше Медојевића. Позвао је Уставни суд да сутра пружи јасан одговор на жалбу која је поднета на одређивање затворске казне двојици посланика тог политичког савеза. Мандић је рекао да у среду протести почињу у сваком граду.

"Чекамо одговор, а ако се ствар не заврши, читава Црна Гора ће бити запаљена бакљама слободе и спустити се у Подгорицу", поручио је Мандић на протестном скупу испред Скупштине Црне Горе, организованом поводом хапшења Медојевића, посланика и једног од лидера Демократског фронта, као и могућег хапшења посланика Милана Кнежевића.

Медојевиић је ступио у штрајк глађу, а у суботу је био пребачен из затвора у Клинички центар Црне Горе у Подгорици, јер му је погоршано здравствено стање.

Црна Гора већ дуже време иде странпутицом, изјавио је Мандић на протесту и позвао грађане да дођу на нови протест заказан за среду.

Мандић је додао да у среду протести почињу у сваком граду. "Тамо ће ићи наши посланици и предводити протесте и у Пљевљима, и у Будви, Херцег Новом, Никшићу", рекао је он.

Осим лидера ДФ-а, на бини су били и лидер СНП-а Владимир Јоковић и посланик Уједињене Црне Горе, Горан Даниловић који је рекао да је ту јер брани право посланика да буду слободни људи, јер би били "слободни у свакој земљи осим нашој".

"Не ваља да се гонимо ко звери јер они који гоне биће гоњени. Тражићете заштиту као ми данас. Не плашите се речи, него да ли сте такви као што говоре", рекао је Даниловић.

Осим чланова ДФ и друге странке су се придружиле протесту, а представници ДФ-а су окупљенима поделили жуте прслуке.

Медојевић је ухапшен прошле недеље. У затвору је пошто је одбио да каже ко је припадник АНБ-а који му је рекао да је тужилац Миливоје Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају "Царине".

Медојевић је кажњен са још два месеца затвора, јер је одбио да сведочи у предмету који је формиран поводом његових ранијих тврдњи да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године.

Подгорички медији пишу да ће Веће Уставног суда Црне Горе решавати почетком наредне недеље по жалбама адвоката Медојевића и Кнежевића предлоге за обуставу извршења појединачних аката Вишег суда којима је одређена затворска казна двојици посланика ДФ-а због одбијања да сведоче у поступцима који се против њих воде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи