Тензије на грчко-албанској граници због забране парастоса

Албански полицајци зауставили су десетине грчких грађана који су хтели да уђу у Албанију да би присуствовали парастосу Грку Константиносу Кацифасу који је убијен 28. октобра у албанском селу Буларту.

Албанско становништво јутрос је формирало "живи ланац" у знак протеста што су аутобуси са грчким грађанима кренули у Буларат, пренео је Екатимерини.

Убиство се иначе догодило у албанском селу Буларат, у којем већину становника чине Грци, у тренутку кад се обележавала годишњица уласка Грчке у Други светски рат, а то је 28. октобар 1940. године.

Према албанским медијима, Кацифас је пуцао из "калашњикова" на албанске полицајце који су скидали грчку заставу, док представници организација Грка у Албанији сматрају да је "полиција могла да га ухапси".

Албански медији су пренели тада и да је Кацифас био члан десничарске странке "Златна зора".

У саопштењу албанске полиције је наведено да је Кацифас најпре пуцао у ваздух, а потом и на полицијска возила која су му се приближавала.

Албанска полиција навела је да је он убијен у размени ватре.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво