Захтев да се Бранки Милић суди у одсуству

Веће Вишег суда у Подгорици затражило је да се оптуженој за покушај тероризма на дан парламентарних избора у октобру 2016. Бранки Милић суди у одсуству, саопштила је на почетку данашњег рочишта судија Сузана Мугоша.

"Судско веће сматра да је неопходно списак предмета доставити специјалном државном тужиоцу ради иницирања предлога за суђење у одсуству Бранки Милић, јер она није доступна државним органима, а постоје важни разлози да јој се суди у одсуству", рекла је Мугоша.

Додала је да се ради о притворском предмету, да је за њом расписана потерница и донето решење о одређивању притвора које је потврдио Апелациони суд.

Мугоша је после тога прекинула претрес, а следећи заказала за 13. децембар.

Током рочишта у четвртак одбијен је захтев специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића да се Бранки Милић суди у одвојеном поступку, преноси ЦДМ.

Милић је 23. новембра, пошто јој је одређен притвор, побегла у Амбасаду Србије и од тада се тамо налази.

Министарство спољних послова позвало је амбасадора Србије Зорана Бингулца на разговор и затражило приступ и улазак надлежних органа Црне Горе у просторије Амбасаде.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина – лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ, док се поступак против преводиоца ДФ Ананија Никића води посебно.

број коментара 0 пошаљи коментар