Хрватска ратна морнарица након деценије добила нови брод

Нови војни патролни брод, изграђен у "Бродосплиту", свечано је предат Хрватској ратној морнарици.

Хрватска ратна морнарица (ХРМ) je након десет година добила нови брод, чија је флота у просеку стара више од 30 година.

Ради се о брзом и модерном броду. Стручњаци кажу да му је једна од карактеристика то да једним укрцајем горива може опловити 1.000 наутичких миља.

Потпредседник Владе и министар обране Дамир Крстичевић рекао је да га посебно радује да је овај брод производ хрватских радника, у хрватском бродоградилишту, "чиме су Министарство обране и Хрватска војска још једном показали да су генератори привредног развоја и значајан партнер хрватским фирмама".

"Ово је један изузетан тренутак у који смо уложили пуно труда и надам се да је то тек почетак златне будућности", рекао је председник Управе ДИВ групе "Бродосплит" Томислав Дебељак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво