Комшић вратио Титов портрет, а склонио заставу Херцег-Босне

Хрватски члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић је у кабинет у Сарајеву вратио портрет Јосипа Броза Тита који је тамо држао и током ранија два мандата, а који је уклоњен за време Драгана Човића.

Хина наводи да је портрет покојног маршала и доживотног председника СФРЈ на истом месту у кабинету хрватског члана Председништва БиХ стајао и од 2006. до 2014. године, када је Жељко Комшић такође обављао ту функцију.

Јавност је сазнала да је портрет враћен на основу фотографије Комшићевог сусрета са француским амбасадором у БиХ.

Хрватска агенција наводи да "Комшић никада није скривао да цени Тита, а посебно је истицао да њему треба захвалити и за то што је БиХ опстала у садашњим границама".

Наводи се да је на фотографији са сусрета са амбасадором видљива и застава Европске уније.

Међутим, у овом кабинету више нема заставе са стилизованим хрватским грбом, која је била део службених обележја Херцег-Босне, а сада се назива заставом хрватског народа у БиХ.

Хина наводи да је њу у кабинет хрватског члана Председништва БиХ унео Човић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво